TARİHÇEMİZ

17.02.2022 746

Tarihçe

Anaokulu ilk olarak 1998 yılında Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde "Esogü Çocuk Yuvası" adı ile Farmakoloji binasının alt katında kurulmuştur. 3-4-5 yaş çocuklara hizmet verecek şekilde 3 sınıf olarak açılmıştır. Daha sonra ismi "Esogü Anaokulu" olarak değişmiştir.

2014 tarihinde ise yeni yapılan anaokulu binasına taşınılmıştır.  3745 m2 alana kurulmuş ve 12 sınıfı bulunan anaokulu 17.09.2014 tarihli senato kararı ile Eğitim Fakültesine bağlanmıştır. Anaokulunun adı bu dönemde "Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Valide Malhatun Uygulama ve Araştırma Okulu" olarak değiştirilmiştir. Eskişehir Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi arasında yapılan işbirliği protokolü ile öğretmenler Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilmiş, yönetimsel işler ise Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından gerçekleştirilmiştir. İş birliği protokolünün 2017 de sona ermesi ile Anaokulu 26.07.2017 tarihli senato kararı ile Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlanmıştır okul adı ise "Valide Malhatun Anaokulu Gündüz Bakım Evi" olarak değiştirilmiştir. . 2017- 2020 tarihleri arasında Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı Eğitim öğretime devam edilmiştir.

22.07.2020 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ile Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında düzenlenen iş birliği protokolü ile mülkiyeti Üniversiteye ait olan Anaokulu mevcut haliyle Müdürlüğe devredilmiştir. Halen Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı olarak faaliyete devam etmektedir.